Prikaži rezultate

Zaštita očiju i lica

Oči pripadaju jednom od najdragocjenijih, ali najranjivijih osjetila. Nažalost, godišnje se nesreće oka događaju s trajnim oštećenjem, na primjer gubitkom vida. I nesreća je u malom kutu, to može biti čestica prašine, ali i losspringend opreme ili laseri, prskanja kiseline ili drugim tekućinama. Zato je vrlo važno nositi zaštitu očiju i lica.

Opširnije

Što vam mogu pomoći?

Otkrijte sve cijene odmah i iskoristite prednost.

Nema računa?
157 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
157 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Opasnosti očima i licu u industriji

Svaka radna situacija zahtijeva različitu zaštitu očiju i lica, tako da imamo različite sigurnosne naočale en lice štitove u našem asortimanu. Najveće opasnosti za oči i lice u industriji su:

 • Mehaničke opasnosti: male i velike čestice prašine, šokovi;
 • Toplinske opasnosti: vruće tekućine, metalni taljevci, plamenovi;
 • Kemijske i biološke opasnosti: prskanja kiselina, otapala, lužine, zaražene krvi;
 • Zračne opasnosti: ultraljubičasto, infracrveno, vidljivo svjetlo, laser;
 • Električne opasnosti: izravni kontakt, svjetlosni luk tijekom električnog kratkog spoja.

U prvom se slučaju mora uvijek posvetiti mjerama koje osiguravaju da zaštitna naočala ili štitnici za lice nisu potrebni. Ako to nije moguće, vrijeme ekspozicije mora biti smanjeno. U drugim slučajevima moraju biti dostupni sigurnosni naočale ili zaštita lica. Ovdje nudimo izbor mnogih različitih vrsta i modela. Svi naši zaštitnici za oči i lice udovoljavaju europskim EN standardima, ovdje pogledajte standarde. 

Tri glavne vrste zaštite očiju i lica

naočale

Naočale samo da štite oči i pogodni su samo protiv opasnosti (grubo) prašine, brušenje prskanje (čips) i kapljice tekućine koje nisu opasne za kožu. A zaštitne naočale nalikuje okvir na redovnoj naočale, ali leće izrađene od kaljenog stakla ili posebnog plastičnog materijala (polikarbonat ili acetat), a okvir je načinjen od metala ili plastike. Naš asortiman sadrži različite sigurnosne naočale s različitim okvirima za svaku primjenu. Osim toga, dostupni su u različitim veličinama, više o sigurnosnim naočalama. Temperatura okoline i potreban ogrebotine otpor leće koje čine osnovu za izbor sigurnosnih stakala.

Sigurnosne naočale moraju biti u skladu s europskom normom EN 166 i sastojati od okvira ili okvira u kojem, bez obzira na to jesu li međusobno zamjenjive, postoji leća. Sigurnosne naočale imaju središnji objektiv ili dvije leće i različite vrste opcija za oblaganje.

Čaše se mogu podijeliti u tri glavne vrste:

Boje objektiva

Naše sigurnosne naočale dostupne su u različitim bojama objektiva. Ovisno o radu, mora se ispitati koje su leće u boji potrebne. Pogledajte sve ovdje standardi.

Unutar-vani (I / O) Utjecaj UV i bliještanje kamion, mehanički rad (unutarnji / vanjski) i HR 166 172
Boja leće Zaštita protiv Toepassingen EN standardima
Izbriši PC Utjecaj i UV Mehanički rad (dobar pogled) I 166 i EN 169
Žuta (jantarna) Utjecaj, UV i plavo svjetlo Pregled površine, lov, mehanički rad I 166 i EN 169
Oranje Utjecaj, UV i plavo svjetlo Pregled površine, liječenje, mehanički rad I 166 i EN 169
Siva (dim) Utjecaj, ogrebotine, UV svjetlo, sunčeva svjetlost i svijetle zrake zbog refleksije štetnih zraka svjetlosti Vanjski rad, mehanički rad u blistavom svjetlu, rekreacija (biciklizam, itd.) I 166 i EN 172
mesing Utjecaj, UV, vidljivo i plavo svjetlo Vanjski rad, mehanički rad s blistavim svjetlom I 166 i EN 172
Plava Utjecaj, UV i jaka svjetlost Vanjski rad, izrada poluvodiča, offset tisak i ekvivalentno industrijsko okruženje sa žutom bojom I 166 i EN 172
Srebrno, crveno-plavo zrcalo Utjecaj, ogrebotine, UV svjetlo, sunčeva svjetlost i svijetle zrake zbog refleksije štetnih zraka svjetlosti Vanjski rad, mehanički rad u blistavom svjetlu, rekreacija (biciklizam, itd.) I 166 i EN 172
Zelena boja ili siva boja zavarivanja Utjecaj, UV, vidljivo i IR svjetlo Zavarivanje 1,7 = pomoćni zavarivač 3,0 = lemljenje, rezanje 5,0 = autogeno zavarivanje, rezanje, 7,0 = autogeno zavarivanje, lemljenje, rezanje požara I 166 i EN 169

Sigurnosne naočale na čvrstoći (korektivne naočale)

Za svakoga tko treba ispravak, standardni zaštitni naočale nisu dovoljne. Par naočalica s zaštitnim naočalama često nije optimalno. Zato postoji mogućnost da se zaštitne naočale podigne na snagu. Postoje mnoge mogućnosti za čvrstoću, ali i premazi boja i odzračivanje.

Štitnici lica

U nekim radnim situacijama postoji opasnost da ne mogu pogoditi samo oči, već i ostatak lica, na primjer leteći komadi metala, kamena, drva ili kapljice tekućine, poput kemikalija i proizvoda za čišćenje. U ovom slučaju zaštitne naočale ili zaštitne naočale ne pružaju odgovarajuću zaštitu i sigurnije je koristiti štitnik za lice, moguće u kombinaciji sa zaštitnim naočalama, jer one štite cijelo lice.

Kacige za zavarivanje i štitnici za zavarivanje

Pri svim radnjama zavarivanja postoji stalni rizik za zavarivača i one koji su u njegovoj neposrednoj blizini, poput pomoćnog zavarivača, kolega i svih u blizini aplikacije za zavarivanje. Nošenjem ispravne zaštite postupak zavarivanja može se provesti bez opasnosti ako je zavarivač svjestan različitih vrsta rizika i ako su zaštićeni svi dijelovi tijela. Mnogi postupci zavarivanja i rezanja oslobađaju opasno svjetlosno zračenje. Ovo ultraljubičasto i infracrveno zračenje može prouzročiti ozljede oka poput zavarivanja očiju. Razmislite o oštećenju mrežnice i / ili rožnice. Te se ozljede mogu spriječiti ako se nosi odgovarajuća zaštita.

norme

Sve osobne zaštitne opreme iz zaštitne skupine za oči i lice CE su odobrene prema važećim europskim EN standardima. U nastavku ćete pronaći pregled najvažnijih standarda:

 • I 166: 2001: Osnovni zahtjevi za zaštitu očiju i lica.
 • I 167: 2001: Opis svih optičkih testova i metoda ispitivanja.
 • I 168: 2001: Opis svih ne-optičkih testova i metoda ispitivanja.
 • I 169: 2002: Filteri za zavarivanje i srodne tehnike. Čimbenici prijenosa i preporučena uporaba.
 • I 170: 2002: Ultravioletni (UV) filteri. Čimbenici prijenosa i preporučena uporaba.
 • I 171: 2002: Infracrveni (IR) filtri. Čimbenici prijenosa i preporučena uporaba.
 • I 172: 1995 / A2: 2001: Svjetlosni filteri za industrijsku uporabu.
 • I 175: 1997: Sredstva za zaštitu očiju i lica tijekom zavarivanja.
 • I 207: 2010 / C1: 2002: Filteri i zaštita očiju od laserskog zračenja.
 • I 208: 2010: Zaštita očiju za postavljanje radova na laserima i laserskim sustavima.
 • I 379: 2003 / A1: 2009: Filteri za zavarivanje s promjenjivim faktorom zaštite ili s dva čimbenika zaštite.
 • I 1731: 2006: Zaštita očiju i lica od tkane metalne žice za industrijsku i neindustrijsku uporabu protiv mehaničkih opasnosti i / ili topline.