Prikaži rezultate

Zaštita sluha

Zaštita sluha uvijek je potrebna pri radu u bučnom okruženju. Od 80 dB (A) poslodavac mora ponuditi zaštitu od ušiju i od 85 dB (A) postoji obvezan rad za zaposlenike. Šteta sluha kao posljedica buke jedna je od najčešćih profesionalnih bolesti u Nizozemskoj. To se lako može spriječiti odabirom odgovarajuće zaštite sluha. U tom smislu treba uzeti u obzir ispravnu apsorpciju zvuka i udobnost nošenja. Ako zaposlenik uzme svoju zaštitu sluha jer se ne osjeća ugodno zbog ovoga ili iz bilo kojeg drugog razloga, njegov zdravstveni rizik.

Opširnije

Što vam mogu pomoći?

Otkrijte sve cijene odmah i iskoristite prednost.

Nema računa?
297 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
297 proizvod (i)
stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Kada je zvuk štetan?

Granična vrijednost (pravni standard) postavljena je na 80 dB (A) za izloženost od 8 sati dnevno. Na ovoj razini, poslodavac mora osigurati profesionalnu zaštitu sluha na radnom mjestu. Od 85 dB (A) buka je „štetna“ i poslodavac mora poduzeti tehničko-organizacijske mjere. Kao što je jasno da se zaštita za sluh mora nositi pomoću piktograma. Pazite, zagađenje bukom nije štetno samo za sluh.

Što je dB (A)?

dB (A) je jedinica s kojom se snaga zvuka može izraziti na osjetljivost ljudskog uha. Razlog da se dB (A) koristi umjesto običnog decibela za mjerenje buke i izračune zvuka, ima vezu s osjetljivošću naših ušiju. To nije isto za različite frekvencije zvuka. Sljedeće opisuje maksimalno trajanje izlaganja pri određenom zvučnog tlaka bez štetnog djelovanja.

Maksimalno vrijeme 8 sati 4 sati 48 minuta 5 minuta 30 sekundi
Razina buke (u dB (A)) 80 83 90 100 110

Ako se ispostavi da je razina buke prekoračena na radnom podu, najbolja prevencija rješava izvor. Ako zvuk ne može biti enkapsuliran ili je razina previsoka, zaštita sluha je dobar korak praćenja.

Upišite profesionalnu zaštitu sluha

Ušice za uši

Za većinu korisnika upaljačima za uši polagano ekspandirajućeg pjenastog materijala idealnog u kombinaciji i zaštiti. Ako ste ušicu stavili u uho, pjena će se proširiti. Utičnica za uši ima oblik kanala za uši i osigurava sigurnu zaštitu.

Predoblik za uši

De predoblik za uši izrađene su od savitljivih materijala i oblikovane na takav način da se uklapaju u većinu ušnih kanala. Uobičajeno uobicajeni ušni kabeli su opremljeni s jednim dio string tako da je manja vjerojatnost da ćete ih izgubiti. Čepići za uši za višekratnu upotrebu udobni su, higijenski i u većini slučajeva jeftiniji.

Ušice za uši

Ušice za uši su user-friendly, prikladan i vrlo udoban. Pomoć pri slušanju je lako staviti i isključiti, objesiti oko vrata i stoga je korisno ako se ne nosi kontinuirano. Većina pomagala za slušno pomagalo ima zamjenske kape, tako da slušna pomagala budu troškovno svjesna ulaganja.

Ušna kapica

Een slušna napa sastoji se od dvije čvrste školjke s mekim plastičnim jastukom koji pada preko ušiju i brtve uši kako bi ublažili buku okoline. Zupčasti za uši popularni su jer su jednostavni za uporabu i imaju visoku udobnost nošenja. Dostupne su u verzijama s trakom za glavu i / ili vratnim zasunom, pričvršćenjem kaciga i sklopivima. To znači da uho može ugostiti najčešće situacije. Prigušnice za uši mogu se podijeliti na pasivne, elektroničke i komunikacijske slušalice za uši.

otoplastics

Otoplastika je prilagođena zaštita sluha. Svaka otoplastika je jedinstvena i posebno prilagođena ušnim kanalima. Imajte na umu da se svakih pet godina slušni kanal mijenja u vezi s rastom ušiju. Tijekom postupka proizvodnje otoplastike postavlja se poseban filtar. To osigurava da se sva štetna buka izgladi i količina dB (A) smanji ispod granične vrijednosti od 80 dB (A). Zahvaljujući optimalnoj zaštiti i savršenom prijanjanju, otoplastika je najučinkovitija i najudobnija zaštita sluha.

norme

Sva OZO iz naše profesionalne zaštite sluha imaju CE odobrenje u skladu s europskim EN standardima koji se primjenjuju na aplikaciju. Ispod su najvažniji standardi:

 • I 352-1: 2002: Ušna kapica
 • I 352-2: 2002: Čepići za uši
 • I 352-3: 2002: Naušnice pričvršćene na industrijske zaštitne kacige
 • I 352-4: 2001: Oznake za uši ovisne o razini
 • I 352-5: 2003: Aktivni štitnici za uši koji smanjuju buku
 • I 352-6: 2003: Kućišta za uši s električnim audio ulazom
 • EN 352-7: 2003: Utične utičnice ovisne o razini
 • I 352-8: 2008: Zvučne slušalice s glazbenom opremom
 • I 458: 2016: Preporuka za izbor, uporabu, njegu i održavanje
 • I 13819-1: 2003: Fizikalne metode za ispitivanje sluha
 • I 13819-2: 2002: Akustika ispitne metode sluha za zaštitu sluha